Netherlands: Zwolle

img
Netherlands: Zwolle
Loading Map....

Date: September 27, 2014
Time: All Day

Location: Isala Hospital Zwolle
Dokter van Heesweg 2
Zwolle
Netherlands

Details:

Biking against gynecologic cancer from Amsterdam/Groningen to Zwolle

Van Nederland tot Ghana, van de Verenigde Staten tot Antarctica, van Peru tot Zuid-Korea, mensen van over de hele wereld doen mee aan de internationale strijd tegen gynaecologische kanker. In het weekend van 27-28 september 2014 zullen deelnemers in meer dan 80 landen geschiedenis schrijven, door activiteiten te organiseren in solidariteit met elkaar en met miljoenen vrouwen en gezinnen die getroffen zijn door gynaecologische kanker. Deze kanker berooft vrouwen van keuzes, van hun identiteit als vrouw, en legt een zware druk op gezinnen en relaties.

Wereldwijd zijn gynaecologische tumoren verantwoordelijk voor één vijfde van de 5 miljoen nieuwe kankergevallen en 2,9 miljoen sterfgevallen door kanker in de wereld. Wereldwijd sterft iedere 2 minuten een vrouw aan baarmoederhalskanker. De incidentie van baarmoederhalskanker is schrikbarend aan het stijgen in Zuid-en Oost-Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Jaarlijks worden meer dan 230.000 vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker. De meerderheid van deze vrouwen zal uiteindelijk sterven aan de ziekte.

Globe-athon is een coalitie gewijd aan het verenigen van gemeenschappen over de hele wereld om het bewustzijn, onderwijs en onderzoek naar gynaecologische kanker uit te breiden. Deze wereldwijde actie is een internationale roep om aandacht, die laat zien hoe één stap een wereld van verschil kan maken. Aandacht voor deze stille en dodelijke ziekten moet wereldwijd een belangrijke prioriteit hebben.

In Nederland worden fietstochten georganiseerd vanuit verschillende locaties die allen eindigen in Zwolle. Daar wordt de fakkel overgedragen van Amsterdam naar Groningen.


Host Name: Professor Dr GG Kenter
Host Email: [email protected]